21 August 2010

Sweet Saturday - Plum cake

Plum under a Cake
Pruimencake

  • about 1 kilo of plums - circa 1 kg pruimen
  • 3 tablespoons of sugar - 3 eetlepels suiker
  • 1 sachet of vanilla sugar - zakje vanille suiker
  • 4 tablespoons of water - 4 eetlepels water
Cake:
  • 125 gr sugar - 125 gr suiker
  • 125 gr soft butter - 125 gr zachte boter
  • 2 eggs - 2 eieren
  • 125 gr self-raising flour - 125 gr zelfrijzende bloem
Preheat the oven to 180°C - Verwarm de oven voor op 180°C

Half the plums and take the peel partly off, put these in a buttered baking tin. I leave a bit of peel on cause it gives such a nice colour.
Make a syrup by boiling the water, sugar and vanilla sugar down. When you draw a stripe in it and it stays for a bit it is ready. Pour this over the plums.

Halveer en ontpit de pruimen en neem meeste van het vel eraf. Laat een stukje eraan, dat geeft een mooie kleur. Leg de halve pruimen, vel-kant naar boven, in een ingeboterde bakblik. 
Maak een siroop van het water en de (vanille)suiker. Deze is goed zodra, wanneer je een streep trekt, deze even op de bodem van de pan zichtbaar blijft. Giet dit over de pruimen.



Mix the soft butter with the sugar, add the eggs and than the flour. Spoon this over the plums.
Mix de zachte boter, suiker, bloem en eieren voor de cake en lepel dit beslag over de pruimen.

Bake at 180°C for 25 minutes until golden brown.
Bak 25 minuten op 180°C tot mooi goudbruin.



Enjoy!!
Smakelijk!!


No comments:

Post a Comment